Duurzame inzetbaarheid

We krijgen het alsmaar drukker. Er moet steeds meer gebeuren met minder mensen en het moet ook nog eens steeds beter en anders, terwijl werkgevers minder zekerheid kunnen bieden in hun contracten.

Daarbij komt dat de nieuwe generatie werknemers meer eisen stelt aan zichzelf en aan het werk; ze willen uitdagend en zinvol werk waarin zij zelf de regie voeren en zich blijven ontwikkelen. Dit alles vormt een vruchtbare voedingsbodem voor mentale en fysieke klachten. Hoe kun je er voor zorgen dat jouw werknemers vitaal blijven en je aantrekkelijk blijft voor nieuwe mankracht?

Lees hieronder hoe je met Avant Business de duurzame inzetbaarheid op de werkvloer kunt vergroten of vraag direct advies aan een van onze adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Een positieve benadering van werkstress

Een positieve benadering van stress. Denken vanuit mogelijkheden. Focus op het samenspel van lichaam én geest. En aandacht voor de mens in zijn omgeving. Het zijn de kernpunten van onze visie en aanpak en ze komen voort uit de meest recente inzichten in de wetenschap en in de praktijk.

 

Een onveilige bedrijfscultuur houdt werkstress in stand

Uit onderzoek blijkt dat een veilige bedrijfscultuur essentieel is om uitval en capaciteitsverlies te voorkomen. Een onveilige sfeer op de werkvloer verhoogt de beleving van werkstress en versterkt haar negatieve effecten. Wie werkdruk voelt maar dit niet kan delen, zal nog meer werkdruk voelen.

 

Jouw mogelijkheden als leidingggevende

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol bij het zorgen voor een veilige bedrijfscultuur. Met een coachende aanpak waarin je elk teamlid de ruimte geeft om zijn capaciteiten te ontplooien, creëer je een werksfeer van verrtouwen, plezier en trots én zorg je voor betere resultaten. Kies daarom voor een aanpak van duurzame inzetbaarheid die niet alleen je werknemers, maar ook jou voldoende handvaten biedt tot duurzame verandering.

 

Oplossingen

Elk bedrijf is anders. Kies daarom voor een aanpak die past bij jouw bedrijf! Stel zelf jouw aanpak samen uit onze trainingen, coachings- en begeleidingsmogelijkheden. Weet je nog niet helemaal welke aanpak het beste past? Onze psychologen helpen je graag met een (gratis) bedrijfsadvies.

 

Anderen bekeken ook

Waarom zou je voor onze aanpak kiezen?

Werk wordt leuker en 6 andere redenen