Artikel

Training The Lab of Life in Rotterdam

Training The Lab of Life in Rotterdam

Persoonlijke grip op energie en motivatie

The Lab of Life is een training voor wie werk en privé goed wil combineren. Voor wie zowel thuis als op het werk stress ervaart en moeite heeft te ontspannen en naar tevredenheid te werken en leven. De training verhoogt de motivatie, energie, autonomie en tevredenheid zowel thuis als op het werk. Op donderdag 5 september aanstaande starten we een training met open inschrijving in het centrum van Rotterdam.

Effectieve methode

De methodiek van The Lab of Life is effectief voor:

  • het vergroten van mentale en fysieke vitaliteit
  • een optimale balans tussen werk en privé
  • het verlagen van het stressniveau en de werkdrukervaring
  • het voorkomen en oplossen van burn-out problematiek
  • het bevorderen van werkprestaties en het vergroten van werkvermogen
  • het vergroten van bevlogenheid en intrinsieke motivatie
  • het ontwikkelen van het zelfsturend vermogen en persoonlijk leiderschap

Methodiek

The Lab of Life is geen spirituele zoektocht, maar hard werken. Geen recept voor geluk, maar eigen regie. Geen tijdelijke inspiratie, maar blijvend resultaat. Gegarandeerd.

Uit onderzoek blijkt dat veranderen niet zozeer een kwestie van willen is, maar vooral een kwestie van doen. De grootste belemmering hierbij is de natuurlijke weerstand tegen verandering.

Zelfs als mensen iets heel graag willen, spelen zich in de hersenen onbewuste processen af, die erop gericht zijn om alles bij het oude te laten. Voor het doorbreken van deze weerstand maken wij gebruik van wetenschappelijk bewezen psychologische technieken en mechanismen.

Om binnen korte tijd van willen tot doen te komen, hebben wetenschappers van de Radboud Universiteit een trainingsmodel ontwikkeld om in vijf groepssessies van 2 uur een blijvende gedragsverandering te bewerkstelligen: The Lab of Life.

Opzet en inhoud

De training bestaat uit 5 sessies van 2 uur, die in de eerste weken plaatsvinden. Daarnaast krijg je toegang tot een gepersonaliseerde online leeromgeving, waarin deelnemers ook na de sessies verder kunnen met het bereiken van hun doelen.

In elke sessie wordt de persoonlijke situatie in kaart gebracht en worden de veranderingswensen concreet gemaakt. Vervolgens leren de deelnemers hoe ze die verandering zelfstandig en blijvend kunnen bereiken in hun dagelijks leven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen gedragsveranderingstechnieken die inspelen op automatische processen en op het doorbreken van gewoontes

Sessies

1. Persoonlijke analyse

Elke deelnemer brengt zijn of haar eigen energieniveau en work-life balance in kaart.

2. Werken aan mentale & fysieke energie

Deelnemers leren om signalen en weerstanden te herkennen en de theorie over fysieke en mentale energie in de praktijk te brengen.

3. Reflectie op kwaliteiten, waarden en doelen

Deelnemers zoomen uit op hun persoonlijke kwaliteiten, waarden en doelen.

4. Invulling persoonlijke vitaliteitsstrategie

Deelnemers leren hoe ze hardnekkig te veranderen patronen kunnen doorbreken en hun self-efficacy kunnen verhogen.

5. Evaluatie en borging

Deelnemers analyseren wat ze hebben bereikt, hoe ze kunnen anticiperen op valkuilen en waar ze verder mee willen.

Data en locatie

De training vindt plaats op donderdag 5 en 19 september, 3 en 17 en 31 oktober 2019 van 09.30 tot 11.30 uur. De locatie is ons centraal gelegen gebouw de Willemswerf aan de Boompjes 40, 3011 XB in Rotterdam. Deze locatie ligt op loopafstand van metro- en treinstation Blaak.

Over de trainer

Iris Bergwerff is psycholoog en gecertificeerd The Lab of Life trainer. Iris is een bevlogen psychologe, die niet snel schrikt van een weerwoord. Haar nuchtere, positieve kijk op de mens vertaalt zich door in de wijze waarop zij traint. Vanuit Avant Business biedt zij een omgeving waarin eerlijke, doeltreffende en motiverende gesprekken kunnen plaatsvinden. In haar begeleiding zitten verschillende methoden verstopt, waaronder de positieve psychologie, ACT en praktische filosofie; ze gebruikt van alle vormen de meest passende elementen voor jou.

Investering en opbrengst

Je investeert €550 en naast de cursusbijeenkomsten doe je thuis zowel online als offline oefeningen. Jouw opbrengst is een betere balans tussen werk en privé. Tip: als ZZP'er of werknemer kun je gebruik maken van persoonsgebonden of fiscale aftrek van studiekosten.

Inschrijven

Stuur een e-mail naar r.vanderwindt@avantbusiness.nl of bel 085-0499180 om je in te schrijven. Na aanmelding en betaling van de factuur die wij je toesturen, is je inschrijving definitief en sturen wij je alle gegevens over de training.

Er zijn maximaal 12 plaatsen dus wees er op tijd bij!

 Terug

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Laatste nieuwsartikelen: