Training

Bedrijfsyoga

Mentale rust en fysieke uitdaging

Technologie, nieuwe data- en communicatiesystemen, flexwerken.... er verandert veel voor werknemers in de 21e eeuw. Om deze veranderingen het hoofd te kunnen bieden is voor werknemers het noodzakelijk om mentaal en fysiek fit te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fitte werknemers minder snel psychische klachten ervaren als stress en minder snel uitvallen met bijvoorbeeld een burn-out. Zet ook in op de preventie van stress en burn-out bij werknemers en bied werkenmers een wekelijkse training bedrijfsyoga.

Yoga en psychologie

De training bedrijfsyoga wordt gegeven door gecertificeerd yogadocent en psycholoog Iris Verschoor. Eeeuwenoude yogakennis wordt gecombineerd met nuchtere, wetenschappelijke inzichten. Een educatief deel zorgt ervoor dat werknemers leren hoe lichaam en geest samenwerken, hoe stress ontstaat en hoe je uitval door stress kunt voorkomen.

Opzet en inhoud van bedrijfsyoga

In een work-out voor lichaam en geest leren de deelhnemers stress herkennen en ontspanning ervaren.  De combinatie van yoga met psychologie maakt dat oude, diep doorvoelde wijsheden vervlocht worden met actuele, op onderzoek gebaseerde wetenschappelijke inzichten. Tijdens de diverse  yogahoudingen worden innerlijke mechanismen en reflexen uitgelegd.

Yoga kan worden ingezet als éénmalige workshop, 8-weekse training of als wekelijks terugkerende bedrijstraining.

7 redenen om voor bedrijfsyoga te kiezen

 1. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 1 of 2 keer per week yoga de hersenfuncties verbetert, en specifiek de cognitieve functies. Daardoor kunnen werknemers zich beter concentreren en ervaren zij men meer rust in het denken. Dit verhoogt de prestaties en het gevoel van tevredenheid met zichzelf, het werk en de baas of het bedrijf.
 2. Door yoga leren mensen te ontspannen en stress sneller te herkennen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat cortisolwaarden verminderen door yoga.
 3. Het is ook wetenschappelijk aangetoond dat yoga een boost geeft aan het immuunsysteem, Meer weerstand tegen ziektes leidt tot minder ziekteverzuim.
 4. Yoga verbetert de lichaamshouding. De voordelen van een goede houding zijn allereerst aanzienlijk minder rug- en nekklachten. Maar mensen voelen zich ook zelfverzekerd en positief wanneer hun houding beter is.
 5. Yoga verbetert de slaapkwaliteit. Het lichaam staat gedurende de dag vaak in stress-stand. Dit verandert niet meteen zodra men in bed gaat liggen, het systeem blijft vaak nog tot lang na middernacht actief. Door yoga te beoefenen wordt het systeem in ruststand gebracht, waardoor de slaapkwaliteit en de -kwantiteit verbetert.
 6. Yoga verbetert de fysieke fitheid. De yogalessen zijn uitdagend en leiden tot meer kracht, flexibiliteit en conditie.
 7. Yoga verbetert de productiviteit. Werknemers die geconcentreerd zijn als het nodig is, en tegelijkertijd kunnen ontspannen en fit zijn, zijn productiever dan werkenmeers die veel druk en stress ervaren en zich vermoeid voelen.
Informatie of offerte aanvragen


TrainerIris Verschoor
LocatieIncompany
Bevordert

Bevordert:

 • cognitief functioneren (concentratie, prestatie)
 • ontspanning
 • het imuumsysteem (weerbaarheid tegen ziekte)
 • fitheid
 • lichaamshouding
 • productiviteit
Bedrijfsyoga
Trainer: Iris Verschoor
Locatie: Incompany

Meer weten? Neem contact op

Bevordert:

 • cognitief functioneren (concentratie, prestatie)
 • ontspanning
 • het imuumsysteem (weerbaarheid tegen ziekte)
 • fitheid
 • lichaamshouding
 • productiviteit